Om mig - stresshantering i Kil, Kristinehamn & Säffle med omnejd. Jag finns i Karlstad. Naturligtvis finns jag här för alla.

Jag är utbildad studie-och yrkesvägledare och finns för dig som söker hjälp inom stresshantering.

Du som befinner dig i Kil, Kristinehamn eller Säffle med omnejd och söker hjälp inom stresshantering – jag finns här för dig.  Själv befinner jag mig i Karlstad.

Naturligtvis vänder jag mig till alla som behöver min vägledning.

Känner du dig lite förvirrad och vill ha hjälp att hitta rätt då finns jag här med min vägledning.

Jag är en stark inspirations källa. Att aldrig ge upp trotts motgångar. Att brinna i själ och hjärta för sina livsmål och drömmar. Att våga leva sin dröm. Det är en stor konst. Jag tänker tillbaks på mitt liv. Fyller 67 år i Augusti. Ni får ursäkta min källa till glöden i inspiration. Tre meningar som hjälper mig att känna in.

Känna in vad? Jo om jag är rätt.

Vad då rätt? Hur känner jag här och nu, och syftet?

Om något i livet inte känns bra! Då stannar jag upp och frågar mig 3 frågor?

Nr 1. Vart är du Britt?

Nr 2. När?

Nr 3. Vad är syftet?

Svaren som jag då ger är barometer på om jag ska jobba vidare på situationer eller relationer!

Är svar Nr 1. Här. Då är jag i rätt energi för att jag själv ska må bra.

Är svar Nr 2. Nu. Då är jag rätt för att orka och inse att jag är den viktigaste personen i mitt liv!

Är svar Nr 3. Att känna glädje, inspiration, lycka, ödmjukhet och tacksamhet.

Är svaren nått annat då är jag ju fel i något avseende!

Då är det dags att utvärdera vad? Att då våga lyssna in och göra något åt situationer och relationer.

Att aldrig ge upp sin dröm och också nå sina livsmål är ju det viktigaste vi kan ge oss själva.    Jag arbetar professionellt  med stresshantering, kommunikation och konfliktlösningar m.m.

Jag har Studie och-yrkesvägledare kandidatexamen på 120 poäng. I den ingick samhälls- och beteendevetenskaplig utbildning samt psykologi och samtalsmetodik.

Jag har en arbetsvetenskaplig utbildning 5 poäng sedan tidigare och jag har arbetat som studie -och yrkesvägledare vid arbetsmarknads projekt.

Jag har även deltagit i en helgkurs om barn och sorg, och  fullföljt familjeprogrammet vid Kolmårdens behandlingshem för Spelmissbruk, som anhörig. Där fick jag hjälp att inse mitt medberoende.

Utöver detta så har jag arbetat som fritidsledare och elevassistent, och även inom stödsamtal på kvinnojour och incestjour.

Tack vare all denna erfarenhet kan jag alltid arbeta professionellt med dina önskemål och behov. Befinner du dig i Kil, Kristinehamn eller Säffle med omnejd och behöver hjälp med stresshantering har du kommit helt rätt. Jag finns nära dig i Karlstad. 

Jag arbetar alltid med kvalitet och effektivitet för att du som kund ska kunna bli så nöjd som möjligt med den hjälp som jag erbjuder inom bland annat stresshantering.  

Bakgrund

Jag arbetade tidigare som fritidsledare och elevassistent. Där insåg jag vikten av stresshantering i mitt arbete. Då jag hade egentid för att låta min kropp och själ komma i harmoni, fann jag att mitt lugn smittade av sig på barnen.
Jag är studie- och yrkesvägledare i grunden och under utbildningstiden 1992-1996 kom jag i kontakt med ett utbildningsprogram som riktade sig till låg- och mellanstadiet.
Feeling yes/Feeling no som handlade om att lära barnen att sätta gränser och säga ifrån om de råkade ut för övergrepp, mobbing m.m. Filmen var på engelska och det var därför svårt att använda ute i klasserna.
 Jag gick utbildningen på distans och arbetade också som arbetsledare för ett Alu-projekt.
 Min uppsats inför examen på Universitetet i Umeå, fördjupade sej i ämnet  Feeling yes/Feeling no . Det bidrog till att jag översatte utbildningsmaterialet till svenska, och satte upp en barnteater med namnet Känna Ja/Känna Nej, och spelade tillsammans med två ungdomar upp Teatern för hela låg och mellanstadiet i Degerfors kommun.
Därefter åkte vi ut i varje klass med ett uppföljningsmaterial, där vi tillsammans med eleverna satte ihop olika tema med rollspel och pratade om hur vi kan sätta gränser och se hur vi kan göra medvetna val i olika situationer.  En utvärdering där elever och lärare deltog gjordes också, som ingick i examensarbetet på universitetet.
Resultatet blev positivt. Eleverna tyckte till stor procent att de lärt sig mer, att de hade rätt att sätta sina gränser, där de ville ha dem.
 Lärarna tyckte det var bra repetition från deras egen utbildning.
TV 4 Lokal TV bjöd in oss till intervju och olika skolor köpte upp vår teaterföreställning.
Jag levde med stress  i ekorrhjulet. Gick in i utmattningssyndrom.  Med olika metoder och kurser har jag tagit mig ur svåra situationer.Jag har själv använt mig av dessa verktyg som ingår i metoden Pedagogisk Barnharmoni.
Under de senaste åren har jag med egna upplevelser, förstått vikten av att stressa av och verkligen stanna upp och se var jag lägger min egen energi. Just meditationer och tankens kraft har hjälpt mig att komma tillbaka till ett liv, som jag kan kalla för verklig livskvalitet.
TÅLAMOD är ett nyckelord för verkliga förändringar. Det känns inte som det händer något! Det tar ca trettio dagar innan en ny vana verkligen blir en del av dina mönster och tankesätt.  Jag kommer att hjälpa dig med tips, idéer och strategier för att verkligen skapa varaktiga förändringar i ditt eget liv.
Bilder Margareta Ström